Početna/BDR dermakozmetika/Priprema kože/Re-action prirodno čišćenje kože
  • BDR_REACTION_NATURAL_LOW_30ML-frei

Re-action prirodno čišćenje kože

325,00 Kn

Prirodno čišćenje kože – piling esencija

SKU: 114200 Kategorija: Oznaka:

Nanesite ultra kompatibilan, vrlo aktivan glikolni fluid 2-3 puta tjedno, nakon večernjeg rituala čišćenja kože.

Rafinirana molekularna kiselina, dobivena iz limuna, mlijeka te šećerne trske, vidljivo i znatno zaglađuje kožu.

Neujednačena koža je zaglađena i mnogo čišća. Put je blistava i svježa. Jedinstveni sastav vrlo nježno i učinkovito uklanja mrtve stanice kože.

Epiderma je očišćena, a čišćenje kože je olakšano. Redovita primjena znatno smanjuje učinak fotoosjetljivog starenja kože.

MLIJEČNA KISELINA: Nalazi se u hidrolipidnom filmu kože, gdje pomaže stabilizirati zaštitni kiseli plašt, veže vlagu i kontrolira keratinizaciju epiderme. Budući da mliječna kiselina regulira pH, može spriječiti rast stranih mikroorganizama na koži.

Mliječna kiselina općenito izvrsno vlaži kožu i veže vlagu. Veća koncentracija mliječne kiseline koristi se kao nježni površinski piling te u proizvodima za čišćenje i njegu za nečistu kožu i kožu sklonu aknama, smanjivanjem keratiniziranih stanica i ekstrakcijom komedona.

LIMUNSKA KISELINA: Limunska kiselina prirodno se javlja u agrumima i pripada skupini voćnih kiselina. Limunska kiselina djeluje osobito kontraktivno i tonizirajuće, podržava proces ozdravljenja. Antiseptički učinak je naročito djelotvoran protiv nečiste kože. Zbog relativno slabih kiselih svojstava, limunska kiselina je također učinkovita protiv gljivične infekcije.

GLIKOLNA KISELINA: Glikolna kiselina je sastojak koji je prirodno prisutan u sokovima šećerne trske iz biljke šećerne trske i pripada skupini alfa-hidroksi kiselina. Glikolna kiselina pruža višestruke prednosti u kozmetičkim proizvodima: otapa keratinizirane stanice kože omekšavanjem  adhezivnih staničnih struktura u rožnatom sloju. Stimulira regeneraciju kože, a linije i bore mogu se smanjiti. Tekstura kože je rafinirana, s jasnim tenom, većim zadržavanjem vlage i elastičnosti..